Global

Nadi yang mendorong kami maju ke hadapan

Pada masa yang kritikal untuk kelestarian tenaga ini, kelebihan gas asli membawa lebih daripada sekadar bahan api untuk mendorong kami maju ke hadapan.

Gas asli menyediakan pilihan yang lebih bersih sebagai sumber tenaga karbon rendah selain melengkapi kemajuan kami dalam peralihan kepada masa depan penuh kelestarian.

Dengan kelebihan semula jadi LNG, PETRONAS menetapkan matlamat untuk mendekatkan dunia kepada masa depan yang lebih bersih tanpa mengabaikan keselamatan tenaga.

Membina masa depan yang lebih bersih, bermula hari ini

Membina masa depan yang lebih bersih, bermula hari ini

Cara kita bergerak hari ini, menentukan ke mana kita pergi esok. Sebagai syarikat tenaga pertama di Asia yang berusaha mencapai pelepasan bersih sifar karbon menjelang 2050, kami berada di pelbagai landasan yang membawa kami lebih dekat setiap hari kepada masa depan yang lebih bersih dan lestari.

Mengoperasikan Penyelesaian Lestari di Rumah

Kami sudah pun melangkah ke arah masa depan dengan memanfaatkan pendigitalan dan tenaga boleh baharu. Fasiliti pengeluaran LNG Canada yang cekap tenaga dan elektrifikasi Kompleks LNG PETRONAS di Malaysia merupakan beberapa langkah ke hadapan yang telah kami ambil.

Membina Masa Depan yang Lebih Baik untuk Semua

Impak terbesar kami terletak pada bagaimana kami dapat mengubah kehidupan menjadi lebih baik, menjangkaui tenaga yang kami sediakan. Ketahui selanjutnya komitmen kami sebagai rakan tenaga progresif dan penyelesaian serta usaha kami untuk membina masa depan yang lebih baik.