PETRONAS logo with text PETRONAS logo with text

Global

Kelestarian

Pelaporan Kelestarian

Sejak tahun 2007, kami secara sukarela menzahirkan data kewangan dan bukan kewangan kami setiap tahun. Kami berusaha untuk memberikan penzahiran yang bermakna kepada pihak berkepentingan kami sebagai sebuah organisasi yang telus dan bertanggungjawab, selaras dengan Pernyataan Misi kami: Rakan kongsi tenaga dan penyelesaian progresif yang mempertingkatkan kualiti kehidupan untuk masa depan yang mampan.

Pelaporan

Kami telah memulakan perjalanan pelaporan bersepadu sejak tahun 2019 dengan memasukkan kandungan kelestarian dalam Laporan Tahunan PETRONAS 2019 dan Laporan Bersepadu PETRONAS 2020 dalam usaha untuk menghasilkan laporan yang lebih komprehensif dan ringkas. Pada tahun yang sama, kami telah memperkenalkan penzahiran kelestarian separuh tahunan dalam usaha berterusan untuk mengukuhkan pelaporan kami.

Ketahui Lebih Lanjut Data Prestasi Kelestarian Kami


Ketahui Lebih Lanjut Tentang PETRONAS

 

 • Peluang Kerjaya

  Ayuh maju bersama-sama, dengan alatan dan rangka minda yang tepat. Apabila diperkasakan, segala-galanya boleh direalisasikan.

  Baca Lebih Lanjut

 • Pelesenan dan Perolehan di Malaysia

  Maklumat mengenai pelesenan dan pendaftaran untuk vendor yang berpangkalan di Malaysia.

  Baca Lebih Lanjut

 • Berhubung Dengan Kami

  Daftar untuk mendapatkan kemas kini melalui e-mel dan menjadi yang pertama untuk mengetahui perkembangan terkini PETRONAS.

  Langgan Sekarang

Left footer graphic with PETRONAS Dots Right footer graphic with PETRONAS Dots